Hoe zit zo’n les nu in elkaar?

Een saxofoon les is elke keer volledig anders. Misschien leren we de ene week een moeilijk technisch stukje en de week erna een populair liedje naar eigen keuze? Soms praten we een beetje over muziektheorie, de andere keer zijn we misschien wel aan het improviseren.

De eerste lessen werken we vooral op het aanleren vaFoto hoorn van trompetn een goede basis: een goede houding, de juiste ademhalingstechniek, de vingerzetting, de mondstand en het blazen. Ook een beetje kennis over het instrument zelf wordt zeker niet overgeslagen.

Moet ik op voorhand al muziektheorie kennen?

Neen. Tijdens de les zal ik jou muziektheorie aanleren, om dit erna direct in de praktijk toepassen. Wees gerust, dit komt niet vooraf aan het bespelen van de saxofoon. Voor de mensen die toch al een achtergrond hebben in de muziektheorie, des te beter. In de lessen kan ik jouw theoretische kennis alleen maar bijschaven.

Hoe vaak gaan de lessen door?

Je kiest zelf hoe vaak de saxofoon les doorgaat, dit hangt steeds af van wat je zelf graag wil bereiken. Het zit natuurlijk zo dat hoe regelmatiger je les volgt, hoe groter mijn engagement is. Dit omdat de opvolging dan gemakkelijker verloopt. Dit hangt natuurlijk volledig af van jouw eigen werk/school/leef schema.

Wist je dat ik ook online les geef, dit voor de ultieme flexibiliteit? Neem een kijkje op www.saxofoononline.com of contacteer me voor meer info.

Moet ik nu al een saxofoon aankopen?

Foto met microfoonNeen. Ik raad aan om bij het starten een saxofoon te huren, en nog niet aan te kopen. Het aankopen kan altijd achteraf gebeuren. Natuurlijk ben je vrij om dit wel vanaf de start te doen, en ik kan jou uiteraard helpen met het uitzoeken van een gepast en betaalbaar instrument.

Hoe vaak zal ik moeten oefenen?

Elk instrument leren kost tijd en moeite. De ideale oplossing is dat je elke dag een beetje kan oefenen, maar ik weet dat dit voor velen niet mogelijk is. Het is vooral een kwestie van zo consequent mogelijk te oefenen. Liever elke dag vijf minuten, dan eenmaal per week voor twee uur.

Hoe lang duurt het vooraleer ik bekende liedjes zal kunnen spelen?

Dat hangt volledig van jezelf af. Als je van dag één elke dag kan oefenen, zal het helemaal niet lang duren. Als jij daarentegen één keer om de twee weken jouw saxofoon vastneemt, zal het een hele tijd langer duren.

Waar gaan de lessen door?

De saxofoon lessen gaan door in de Brugsepoort wijk in Gent. Deze buurt is makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer (tram 4 van Gent-Sint-Pieters en bus 3 van Centrum Gent), de fiets en de auto. Parkeren kan vrij lastig zijn, en is niet gratis. Ik raad je dus toch aan om met de fiets of het openbaar vervoer te komen.

Hoeveel kosten de lessen?Foto hoorn van trompet

Een saxofoon les duurt 30 min en kost € 20,-

Vanaf en tot welke leeftijd kan ik saxofoon leren spelen?

Op muziek staat geen leeftijd. De jonge kinderen kunnen best wel even testen of ze een saxofoon al kunnen vasthouden. Voor de allerkleinsten is het aan te raden om op een gebogen sopraan saxofoon te leren spelen. Voor alle andere geïnteresseerden is de alt-saxofoon de beste optie.

Meer lezen? Lees iets over mezelf of contacteer me.